Blog

Hotelul de gheata Balea Lac – socializare intr-un cadru inedit

Hotelul de gheata Balea Lac – socializare intr-un cadru inedit

In prima excursie din 2018 am ales sa merg cu “Hai sa socializam!”, pentru ca intreg anul sa-mi fie plin de calatorii alaturi de oameni prietenosi si dornici sa descopere locuri cat mai frumoase. Am mers in excursia de la hotelul de gheata, de la Balea Lac, unicul din Romania si din Europa de Sud Est.                                                                                                                                   

  Loc de intalnire

Intalnirea a fost ca de obicei, in parcarea de la Unirea, iar la ora 6:00 am pornit la drum. Primul popas a fost la benzinarie, unde ne-am baut cafeau oferita de Hai sa socializam!

Traseu

Pe parcursul traseului zapada era intr-un strat subtire, insa peisajul s-a schimbat cu totul cand am intrat pe Transfagarasan. Parca eram intr-o cu totul alta lume, copacii imbracati in chiciura si zapada te faceau sa te simti ca intr-o poveste.  

Am ajuns la Balea Cascada si ne-am aliniat frumos in asteptarea telecabinei care sa ne duca pana la altitudine de  2034 de metri. Pe alocuri era ceata, iar brazii se distingeau usor printre palcuri, insa cand am ajuns sus perspectiva s-a schimbat cu totul. Masivul Fagaras, acoperit de zapada, era luminat de soare, era o cu totul alta lume decat cea de la poalele muntelui.

Descriere Hotelul de Gheata

Ne-am oprit direct la Hotelul de Gheata care din 2006 se construieste in fiecare an, din bucati scoase din lacul glaciar Balea.

Hotelul are 14 camere denumite dupa cantareti celebri. Asa ca daca vrei sa traiesti o experienta de care iti vei aminti toata viata, poti sa alegi sa dormi intr-un dintre camerele: Madonna, Elvis, Michael Jackson, Corina Chiriac, ABBA, Ozone, sau chiar Corian Chiriac. Inca de la intrarea in hotel te intampina un pian scluptat in gheata care iti aminteste de tematica hotelului.

  Interior Hotelul de Gheata

Anul trecut, hotelul a fost amenajat si decorat dupa tarile din Eur
opa. Hotelul impresioneaza prin unicitatea si ingeniozitatea cu care au fost realizate sclupturile in gheata.

Totul este realizat din gheata, inclusiv paharele de la bar in care poti bea un shot. Cand este voie buna si distractie, parca nici frigul nu-l mai simti, chiar daca sunt multe grade cu minus.

 

Unde se poate manca la Balea Lac

Dupa un shot de Jagermeister si un pahar de vin fiert parca ti se face foame asa ca ne-am indreptat catre Cabana Balea Lac.

Unii au ales Cabana Paltinul, insa oriunde ai merge, atunci cand iti este foame, mancarea este buna oricum.

Cat am stat la masa norii gri s-au adunat deasupra muntiilor Fagarasi si a inceput sa ninga viscolit, dar nu a durat foarte mult. Dupa ce ne-am incarcat bateriile cu o mancare calda, am iesit din nou la zapada.

 

 

Activitati la Balea Lac

Ne-am dat cu banana trasa de snowmobil, o experienta pe care poti sa o intelegi doar daca o traiesti. Cei mai putin temerari in sporturi de iarna, se pot da cu un colac tras de cablu care te urca pe munte, iar apoi te lasa sa aluneci pe o partie special amenajata.

Timpul petrecut la Balea Lac a zburat, nici nu am realizat ca e ora 16.00 si trebuie sa plecam catre telecabina, ultima coborand la ora 17.00. Zilele acestea se construieste si biserica de gheata. Daca vreti sa vizitati aceste constructii unice situate intr-un piesaj spectaculos care iti taie respiratia si la propriu si la figurat, o puteti face pana in luna martie.

 

Concluzii

Oamenii care calatoreasc cu “Hai sa socializam!”, vin sa rada, sa glumeasca, sa se distreze si chiar asta se intampla. Dupa o excursie petrecuta impreuna, pleci cu energie si amintiri cat pentru o luna.

Fie ca vii singur, fie ca vii insotit, sigur vei pleca cu noi prieteni care impartasesc aceleasi pasiuni ca tine. Cauta-ti evenimentul care te reprezinta si hai sa socializam in cele mai frumoase locuri!

Articol scris de Corina Costache

© 2024 Hai sa socializam! - toate drepturile rezervate |  Design: Promocrat | Implementare: InMotion Media
WhatsApp
Lista de asteptare Inscrie-te pe lista de asteptare si te vom anunta pe email daca se vor elibera locurile.
Email Nr. locuri
× WhatsApp

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account