Daca vrei sa stii cum s-au distrat oamenii de la HSS dupa cateva saptamani ploioase sau daca doar vrei sa stii cum a fost experienta de neuitat pe Muntele Rosu, ai nimerit perfect! De vrei sa iti faci o idee despre ce vei vedea in aceasta zona, ai nimerit si mai bine locul! 😊
Am avut nori, ploaie, cazaturi, dar si un platou plin cu flori, bujorata, zmeurata, glume si premii, bineinteles. La urma urmelor, ce eveniment de socializare si distractie poate avea loc fara concursuri?
Itinerariul drumeției
Ne-am trezit cu voie buna si cu chef de viata. Ne-am pregatit cateva sandwichuri pentru drum, apa, haine de schimb, pelerina de ploaie si intr-un final, am plecat spre Parcarea Centrala din Piata Victoriei. La 6:45 au fost prezenti toti participantii. Ghidul nostru, Vlad, a facut prezenta adaugand pe alocuri cateva glume, iar la 07:15 am plecat spre obiectivul principal, Muntele Rosu.
In drumul nostru, ne-am oprit sa mai luam un om fain cu noi. In cazul in care nu esti din Bucuresti, dar vrei sa fii prezent la evenimentele noastre, nu e nicio problema. Te putem lua si pe tine, stabilind un loc de intalnire favorabil. Cand vine vorba de voie buna, nici nu mai conteaza daca nu pleci direct cu noi. Conteaza doar sa ne intelegem si sa ajungem unde ne-am propus.
Pentru a savura cafeaua si a face cunostinta, luam o pauza de 30 minute la una din benzinariile din drum. Acolo avem timp sa vedem cu cine ne vom petrece intreaga zi si cu cine avem lucruri in comun. Daca vii singur nu e nici o problema. Te vei simti ca in grupul tau de prieteni, dovada faptului ca de-a lungul timpului, participantii au legat prietenii stranse!
Muntele Rosu
Dupa 2.5 ore de mers cu autocarul, am ajuns la destinatia noastra, Cabana Muntele Rosu. Ne-am echipat cu hainele de munte, ne-am pus pelerine si am plecat spre Varful Zaganu. Bujorii ne asteptau in varful muntelui, la o altitudine de 1870 metri.
Daca cumva te intrebi cum ne-am imbracat, poti intra aici sa vezi care sunt hainele potrivite de munte. Este obligatoriu sa alegi echipamentul necesar pentru a evita eventualele intoarceri la autocar. Hainele nepotrivite pe o vreme imprevizibila pot avea urmari neplacute.
Am inceput usor usor sa urcam, pana cand am ajuns cu capul in nori, la propiu. E minunat sa stii ca aceasta echipa poate face si asta (la figurat deja stim ca o fac). Desi pe alocori privelistea a fost mohorata, au fost portiuni in care ne-am bucurat de soare si de minunatiile naturii, cu gandul ca trecem printr-o experienta de neuitat.
Varful Zaganu – platoul rododentronului
Dupa aproximativ 2.5 ore de urcat in afara padurii, am ajuns pe Varful Zaganu. Pe platoul acestuia ne-am oprit sa facem cateva poze si sa ne bucuram de spectaculosii bujori de munte (rododendron). Cu ajutorul rabdatorului nostru fotograf, am reusit sa facem poze numai bune de pus pe Instagram sau Facebook, sa ne schimbam pozele de profil sau de ce nu, sa ne laudam in fata prietenilor.
Cabana Ciucas
Dupa ce toata lumea s-a bucurat de priveliste, ne-am pregatit din nou de drum, pentru a mai parcurge aproximativ 1 ora pana la Cabana Ciucas. Traseul, de aceasta data, a fost prin padure. Un traseu acoperit de coroana copacilor, formand un tunel: alt loc minunat in care sa mai facem cateva poze.
Pe traseul spre cabana, la rascrucea de drumuri, ne-am intalnit si cu alte grupuri. Acest lucru ne-a bucurat deoarece am realizat ca mai sunt oameni cu chef de viata si socializare, iubitori de munte ca noi, care nu tin cont de prognoza meteo nefavorabila. Pana la urma urmei, natura e frumoasa oricand, fie ca e vorba de ploaie, soare sau zapada.
Ajunsi la Cabana Ciucas, am poposit 45 minute pentru a manca o ciorba calda, pachetul de acasa sau a ne incalzi cu un ceai. Cei mai curajosi dintre noi, au preferat o zmeurata sau o bujorata. O experienta ca aceasta merita sarbatorita! In tot acest timp de bucurie, soarele a inceput sa isi faca loc printre nori, asadar, la drumul de intoarcere aveam sa ne bucuram de el.
Valea Berii – traseul de întoarcere
Dupa ce ne-am incalzit si recapatat toate puterile, am reluat traseul, de data aceasta, spre autocarul. Prima portiune, mai exact aproximativ 20 minute, se face pe un drum forestier, format dintr-o panta putin mai inclinata. Ulterior, restul traseului se face prin padure, pe Valea Berii. Spunem cu parere de rau ca acolo nu se afla pic de bere, dar la capatul drumului tot gasesti ceva. Si noi claaaar am gasit o supriza minunata.
Traseul de intoarcere a durat aproximativ 70 minute, intr-un ritm normal de mers. Am facut si doua-trei pauze de 5 minutele pentru reintregirea grupului. In aceste pauze nu au lipsit povestile ghidului si nici ghicitorile care se lasau cu premii la final.
Ajunsi la finalul traseului, ne-a intampinat un soare arzator, numai bun de uscat pelerinele pline de apa. Dupa ce ne-am schimbat si hidratat, am fost gata de plecare. „Am fost” pentru ca cineva nu a vrut sa ne lase sa plecam pana nu-si ia „La revedere!”. Un miraculos curcubeu a aparut fix in spatele nostru, exact cat sa putem profita a ne facem cateva poze.
Concluzii
Cu Hai sa socializam! nu conteaza daca vii singur sau cu prietenii, daca e vremea neprielinica sau daca ai avut o saptamana proasta! Aici o sa te simti ca si cum ii cunosti de o viata pe toti oamenii. O sa te umpli de energie buna cat pentru toata saptamana care a trecut, dar si cea care urmeaza. Jocurile, concursurile si rasetele de la intoarcerea acasa sunt de nelipsit, astfel incat oboseala sa nu-si faca simtita prezenta. Pe langa asta, mai primim si premii, dar si cadouri de neuitat.
Asadar, de ce mai stai pe ganduri? Hai sa socializam la urmatoarele evenimente si sa ne facem amintiri impreuna.